вторник, 2 юни 2009 г.

Кога трябва да се награждават медалистите от българското футболно първенство?!?

Това е въпрос без отговор. Особено този сезон. И ако си мислите, че става дума само за златният медалист, жестоко се лъжете.
Както първият, така и третият в шампионата ни са гости в последния си двубой. Т.е. както Левски, така и Черно море (Варна) трябва да получат своите медали на чужд терен, не пред своите фенове. И докато феновете на Левски все пак им се е случило скоро да видят своите да вдигат шампионската купа, то тези на стадион „Тича” не са виждали любимците си с медали от 30-тина години.
А какво можеше да се направи? Защото, колкото и да е трудно нашето първенство да се нарече футболно, има фенове, които с нетърпение чакат точно тези мигове...(А нали се уточних - става дума само за първия и третия, защото вторият няма какво да празнува).
Можеше на Левски титлата да бъде връчена на Герена. И то без проблем. Нищо, че нищо не се знаеше дори няколко минути след мача – чакаше се развоят в Ловеч. Но все пак. Футболната ни централа не е толкова далеч...Но не се получи. И сега се започва с вариантите, едим от които е титлата да бъде връчена на Левски на 8 юни. Точно след изборите. Без да има футболен двубой. Просто така – в 20 часа феновете да отидат на стадиона, за да видят как любимците им получават купата. Пълна глупост. Предното предложение бе мачът с Пирин (Благоевград) да се играе в София. Независимо дали на Герена или на ст. Васил Левски, това все си е пълна простотия. И напълно нормално – Пирин отказаха. И къде Левски ще си получат златните медали? Еми все още никой не знае.
Обаче с бронзовите е друго. Няма толкова шум около тях. А и те съвсем спокойно можеше да си получат медалите във Варна, играеха срещу Славия, а почти всичко бе ясно. А сега какво? В Перник ли? защото последният мач на третия в първенството е с Миньор. В Перник. И там ли да видят връчването на медалите изстрадалите фенове на варненския клуб?

Просто... Футбол с марка „BG”...

Няма коментари:

Публикуване на коментар