понеделник, 1 юни 2009 г.

Иззеха децата от баща им, за да живеят в Полша с майка си - пияница

Семейна драма се разигра на 28 май в Асеновград. Майката - полякиня, се опита да отведе децата си - 8-годишната Николета и 7-годишния Павел, от баща им. Нежеланието на децата да тръгнат с майка си заведе в квартала им полиция, съдия-изпълнител и представители на социалните служби. При насилственото отвеждане на децата се стигна до побой и в крайна сметка по-малкото дете избяга.
Павел и сестра му Ники живеят вече две години заедно с баща си в Асеновград, след като той решава да се върне от Полша с децата, тъй като съпругата му пиела доста и ги малтретирала. Тогава обаче майка им Барбара подава жалба в полския съд, че децата й са отвлечени. В България се завежда дело за отвличането на децата по международната Хагска конвенция. Бащата се оказа в капана на правораздаването, защото вече е осъден от Софийски градски съд за отвличане на собствените си деца. Присъдата е потвърдена и на последна инстанция, с дата 13 март 2009 година е издаден изпълнителен лист за незабавно връщане на децата обратно в Полша.

1 коментар:

  1. Недопустимо е по такъв начин да се случват нещата. Не може родителите да причинят това на собствените си деца, не е нормално да се случва това безумие пред погледа на съдия-изпълнител.
    Нещото, което ме озадачава е, че бащата има разрешение, подписано от майката, което му дава право да изведе децата от Полша. В такъв случай как се стигна до извода, че децата са отвлечени от баща си?
    От друга страна обаче, същият този баща не постъпва правилно. Той трябва да спази закона, не може да се ръководи от емоциите си. По мое мнение той има възможност да спечели родителските права, имайки предвид, че майката се е сетила за децата си толкова късно

    ОтговорИзтриване